Goldline - Johan de Swart

Team

Wij zijn een team van 4 goudsmeden die allen de opleiding in Schoonhoven hebben gevolgd. Johan de Swart en Annejuuk Bussemaker zijn in 1989 Goldline begonnen.

De sieraden worden in de winkel zelf vervaardigd, dus het kontakt met de klant is heel direkt. We maken sieraden in opdracht van de klant, en creëren daarnaast onze eigen ontwerpen. De vormgeving van onze sieraden laat zich kenmerken door een moderne uitstraling, in samenhang met draagbaarheid en comfort.

We werken met goud en zilver, eventueel met kleurstenen en diamanten die in de sieraden verwerkt kunnen worden. De collectie in de winkel hebben we uitgebreid met sieraden van anderen edelsmeden, zodat er een brede, solide beeld onstaat met een duidelijk eigen karakter.

bossche gilde van goudsmeden

 

 

De gezichten achter Goldline:

Johan de Swart - Goldline

Johan

Johan de Swart – Eigenaar & Ontwerper

Johan begon als edelsmid op de diamantbeurs in Amsterdam, waar hij een aantal jaren gewerkt heeft. Samen met ontwerper en goudsmid Dick Pijper won hij in 1987 het Nationaal Diamant Concours. Johans sieraden kenmerken zich door hun eenvoud. Hij houdt van oervormen. Door een zuivere vorm te combineren met bijvoorbeeld een diamant, weet hij een stralend evenwicht te bereiken.
Johan maakt niet alleen nieuwe sieraden, hij restaureert ook oude motorvoertuigen…Hij heeft onlangs met de rally PekingParijs meegedaan in een Singer le Mans uit 1934.

 

Annejuuk Bussemaker - Goldline

Annejuuk

Annejuuk Bussemaker – Eigenaar & Ontwerpster

Annejuuk laat zich vooral leiden door haar intuïtie. Zo ontstaan niet-bedachte en verrassende ontwerpen. Zij werkt graag met uiteenlopende materialen als gekleurde stenen en parels. Daardoor hebben haar sieraden een feestelijk en vaak uitbundig karakter.

 

 

 

Ward van Wieghem - Goldline

Ward

Ward van Mieghem – Medewerker & Ontwerper

Ward is weer terug van weg geweest en is sinds augustus 2008 in dienst van Goldline. Met Ward is er veel ervaring en deskundigheid als goudsmid bij Goldline gekomen. Hij is gitarist in de band Totolicious, die muziek speelt van…inderdaad: Toto

 

 

 

Susan Verhagen - Goudsmid bij Goldline

Susan Verhagen

Susan Verhagen – Medewerker

Susan is een jonge, enthousiaste goudsmid met een veel gevoel voor verfijnde vormgeving. Zoals de andere goudsmeden van Goldline is ze opgeleid in Schoonhoven. Susan werkt ook als restaurateur van kerken en monumenten.

 

 

 

 

Juul de Waakhond van Goldline

Juul

Juul – Waakhond

Onze nieuwe waakhond luistert (redelijk) naar de naam Juul. Een neusje voor mooie sieraden en voorzien van luide blaf.

 

 

 

 

facebook_goldline

 

 
Back to top